Stad van Goud

In 2016 verscheen mijn debuutroman Stad van Goud bij Thomas Rap. Het is een biecht van Claire, de meest betrouwbare verteller, alleen begrijpt ze de wereld om zich heen niet goed. Ze woont met haar ouders en haar broer in een Vinexwijk die volgens iedereen een upcoming hotspot zal blijken. En haar broer lijkt zich makkelijker door het leven te bewegen dan zij.

Ik vertelde er over bij Lara Rense in Nieuws en Co op NPO Radio 1.  Wout Vlaeminck schreef er een recensie over:

Zonder een adempauze in te lassen loodst Posthuma ons door Stad van goud: Claire’s jachtige monologue intérieur kaatst alle kanten op. Ze vertelt over de Vinex-wijk, over haar ouders en haar broertje Orville, en over de problemen die ze over zich heen haalt. […] Een literaire koorddans, en Posthuma houdt er duidelijk de aandacht bij. […] Met Stad van goud heb je alvast een van de beste publicaties van 2016 in handen.

En ik was een uur te gast bij Boekenpodcast Het Verhaal, van Monique Huijdink. Daarnaast vertel ik ook soms op middelbare scholen over het schrijven van Stad van Goud. Het boek is makkelijk te krijgen via de boekhandel, of via bol.com.