Repetities Vita (7+) van start

Voor Theater Sonnevanck, het Rijksmuseum Twenthe en Roombeek Cultuurpark schreef ik een theatrale rondleiding bij de tentoonstelling Ars Longa, Vita Brevis (kunst is lang, het leven is kort). Het gaat over Vita, ze heeft issues en waar kun je dat nou beter mee bespreken dan een groepje onschuldige zevenplussers. 

In het museum heeft alles, maar écht alles een mooi plekje, behalve Vita. Ze zoekt een stukje ruimte waar ze helemaal zichzelf kan zijn, en waar ze bij de andere kunstwerken past. Maar steeds wanneer ze denkt het gevonden te hebben, voelt ze zich toch weer rot. Alsof ze een puzzelstukje is in de verkeerde puzzel. Kon iemand haar nou maar helpen, dan zou het makkelijker zijn. 
Speciaal voor Jeroen van de techniek wijst Flora de plaatjes aan.
De premiere is op 14 september.
regie: Flora Verbrugge
tekst: Tjeerd Posthuma
spel Nadieh Tigchelaar, Susan Waanders en Regine Hilhorst
vormgeving Hanne Pierrot 
producent Theater Sonnevanck, Rijksmuseum Twenthe en Roombeek Cultuurpark