Aankondinging: Bijna Dinsdag

Smoeshaan, gevel
Smoeshaan, gevel

Bij De Smoeshaan organiseer ik een tweemaandelijkse literaire avond, in het schemergebied van proza en theater. Voor toekomstige evenementen, zie agenda.
14 mei 2018, vanaf 20:00u in De Smoeshaan:

Bijna Dinsdag: low-budget literair top entertainment

Met
Laura Haman (!)
Casper Nusselder (!)
Selin Kuşçu (!)

Lachen, tranen, alles. Na afloop is er de première van de derde playlist van Spotify Enigma Frankagogo. Om mee naar huis te nemen zijn er standaardafwijzingen van productiehuizen. Omroepman van de avond is Tjeerd Posthuma

Titelverklaring Bijna Dinsdag:
Op 14 maart 1967 trad Jimi Hendrix op in het VARA-televisieprogramma Fenklup. De opnames waren in Theater Bellevue, toen een televisiestudio dat zijn muren deelde met cabarettheater Lurelei. Bij aankomst ontmoette Hendrix de cabaretière Jasperina de Jong. Hij raakte dusdanig van haar onder de indruk dat hij een nummer schreef: Ina Sweetass en beloofde haar dat hij het live op televisie zou spelen.
Tijdens de repetities bleek dat het geluid van de Jimi Hendrix Experience zo hard was dat Hendrix zelf niet te verstaan was. Daarbij klaagden de mensen van Lurelei over dat hun plafond en muren scheurden door de trillingen. Fenklup regisseur Ralph Inbar besloot daarom dat de Experience vanaf band zou worden gespeeld en de muzikanten zouden moeten playbacken. Aangezien Ina Sweetass niet op band stond, sneuvelde Jimi’s ode aan Jasperina. De brave technici van de VARA die bij de repetitie waren geweest en de tekst maar half hadden verstaan verbasterden de originele tekst tot Bijna Dinsdag. Het nummer is nog een paar keer tijdens de bouw en breek gezongen, en daarna in de vergetelheid geraakt.