Aankondiging: Bijna Dinsdag

Smoeshaan, gevel
Smoeshaan, gevel

Bij De Smoeshaan organiseer ik een tweemaandelijkse literaire avond, in het schemergebied van proza en theater. Voor toekomstige evenementen, zie agenda.
8 Januari 2018, vanaf 20:00u in De Smoeshaan:

Ingetogen literair spektakel met teksten van, en voorgedragen door:

Kyrian Esser (!)
Helena Hoogenkamp (!)
Casper Nusselder (!)

Voorlezen met stemmetjes wordt niet geschuwd. Na afloop is er een playlist van Spotify enigma Frankagogo. En om mee naar huis te nemen zijn er titels van ongeschreven verhalenbundels. Omroepman van de avond is Tjeerd Posthuma.

Titelverklaring Bijna Dinsdag:
De blijspelschrijver Plautus schreef vele komedies, onder andere het toneelstuk De Smoeshaan. Het succes in zijn tijd was ongekend, maar zelf is hij nooit tevreden geweest. Plautus vond dat hij niet zoveel had bereikt in het leven, zo mokte hij op zijn sterfbed te Rome. Hij werd geboren op een maandag, en stierf ook weer op een maandag. Zijn vrienden lieten vastleggen dat het inderdaad maandag was, maar ‘bijna dinsdag’.