Over

Hoi, ik ben Tjeerd Posthuma, schrijver, bewerker en vertaler met name voor theater, proza en televisie. Op deze site hou ik onregelmatig bij wat ik doe.

Voor theater schreef ik onder andere The very tired girl (Het Nationale Theater/Zaal3) en Princess (14+) (Theater Sonnevanck), de laatste werd beloond met de Gouden Krekel 2018. Op dit moment werk ik voor Frascati Producties/International Theatre Amsterdam en Theater Rotterdam, zowel autonoom als in opdracht.

In 2016 verscheen mijn romandebuut Stad van Goud (Thomas Rap). Daarnaast publiceer ik onregelmatig korte verhalen met name in Hollands Maandblad. Een tweede roman is in de maak, maar zoals iedereen weet duurt dat lang. Een ander proza project is Studio Cheered en ik schrijf speculatieve recensies voor Theatermaker, onder de titel Wat we niet zagen.

Voor televisie schrijf ik sinds 2008 Sesamstraat (NTR), daarnaast werkte ik onder andere mee aan Het Zandkasteel en De Meisjes van ThijsOp dit moment ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een aantal projecten.

Van 2014 tot 2017 was ik dramaturg en assistent producent bij Theater Bellevue in Amsterdam. Sindsdien werk nog af en toe als dramaturg, met name bij (nieuw) repertoireproducties.

Je kunt me mailen op: post@tjeerdposthuma.nl. Ik doe mijn best om op korte termijn te antwoorden, maar alle onderstaande mensen reageren waarschijnlijk sneller (zeker als je ze belt), dus:

Voor vragen over Stad van Goud kun je ook contact opnemen met:
Uitgeverij Thomas Rap
Soesja Schijven (publiciteit)
s.schijven@thomasrap.nl
+31(0)20  305 98 10
Van Miereveldstraat 1
1071 DW Amsterdam

Voor boekingen voor literaire manifestaties kun je ook contact opnemen met:
de Schrijverscentrale
info@deschrijverscentrale.nl
+31(0)20 623 49 23
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam

Voor Studio Cheered kun je ook mailen met:
hello@studiocheered.net 

Voor andere zakelijke vragen kun je ook terecht bij:
Henneman Agency
Eline Kruithof (agent)
eline@hennemanagency.nl
+31(0)20 694 33 99
Amsteldijk 39
1074 HV Amsterdam